Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

ŠTA MISLITE O ČEMU JE RIJEČ? Većina žena u anketi izjavila da im je jedna stvar važnija od seksa!

Da je žene ponekad zaista teško razumjeti pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja o njihovom odnosu prema tehnologiji.

Polovina ispitanica reklo je da bi se prije odreklo na mjesec dana seksa nego pametnog telefona. Isto tako, većina je priznala da im je njihov iPhone ili android draži od bliskosti s drugom osobom.


Svaka dvadeseta dama je do te mjere zaljubljena u svoj uređaj da, umjesto da zagrli svog partnera, uveče zaspi sa smartfonom u svom naručju. Nisu rijetke ni one koje kupuju vodootpornu futrolu samo da bi mogle čak i pod tušem da vide šta ima novo na Fejsbuku ili Tviteru.

U ovoj poražavajućoj studiji učestvovalo je 3,538 žena koje su odgovarale na tridesetak pitanja o svom odnosu i navikama u odnosu na mobilne telefone. Čak 76 odsto ispitanica nisu u stanju da se suzdrže da ne pogledaju u telefon bar jednom u sat i po vremena. Međutim, one su još i super, jer ostale to čine na svakih 15 minuta!

Ono što je posebno čudno jeste što je samo 27 odsto učesnica u istraživanju reklo za sebe da su zavisne od savremenih sredstava komunikacije. A opet, čak 71 odsto dama ni u ludilu ne bi željelo da se ponovo vrate u život u eri prije Interneta.

Jedna od njih smatra da bi “trebalo da se pomirimo s tim da živimo u robotizovanom svijetu”, dok druga vjeruje da “svako ko prečesto boravi na mreži mora da je izgubio vjeru u ljude”.

Nažalost, istraživanja pokazuju da je većina nas do te mjere “navučena” na društvene mreže i druge onlajn sadržaje da je samo 24 sata odvojenosti od interneta dovoljno da se javi teška zavisnička kriza.

Izvor: Telegraf.rs

Najčitanije na portalu