Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

BRUKA I SRAMOTA: Šokantna istina o serijalu Veliki brat

Upropastili koliko god su mogli. Predsjednik privremenog organa Siniša Mali optužio je jučer prethodnu vlast Beograda da je upropastila Sportsko-rekreativni centar Pionirski grad na Košutnjaku i rekao da je zbog toga uputio zahtjev gradskom pravobranilaštvu da provjeri ugovore preko kojih je produkcijska kuća „Imoušn“ zakupila prostor Pionirskom gradu od čak 2.000 kvadratnih metara za svega 400 eura mjesečno.


Usluga „Velikom bratu“

- Ovo mjesto je sad poznato samo po kući „Velikog brata“, a Pionirski grad je primjer kako simbol Grada Beograda možete da ruinirate i uništite kako su to uradili u prethodnom periodu - rekao je Mali. On je dodao da je Pionirski grad bio simbol druženja i igranja, a da sad nema svoju namjenu.

- Grad je zanemario u posljednjih deset godina cijeli ovaj prostor i Pionirski grad je izgubio svoju funkciju. Sad je poznatiji po raznim rijaliti programima - kaže Mali i naglašava da će Grad moći do septembra da uloži minimalnu sumu novca kako bi „staro dobro mjesto počelo na nešto da liči“.

Podsjetimo, kako je Kurir pisao još prošle godine, firma „Imoušn prodakšn“ je 2005, u vrijeme kad je njen suvlasnik bio lider DS Dragan Đilas (preko svoje firme „Multikom“), izgradila kuću Velikog brata bez dozvola i saglasnosti nadležnih organa, i to pod izgovorom da zida „objekat za smještaj djece“. Dozvole su pribavljene tek nekoliko mjeseci poslije završetka gradnje kuće od oko 2.000 kvadrata s bazenom, a sedmogodišnja zakupnina za Đilasovu firmu bila je 40.000 eura ili svega 494 eura mjesečno, dok su istovremeno ostvarivani milioni eura čistog profita.

- Đilas, odnosno njegova firma, praktično je oteo gradsko građevinsko zemljište na Košutnjaku i digao objekat za snimanje rijaliti serijala „Veliki brat“. Kao investitor projekta zvanično se pojavljuje Sportsko-rekreativni centar Pionirski grad, a stvarni investitor je bila privatna firma „Imoušn prodakšn“ - navodi izvor Kurira.

Čudan zakup zemljišta

Mali je za ugovor između „Imoušna“ i Pionirskog grada rekao da to nije jedini sporan ugovor jer je „sumnjivo i pod kojim okolnostima su neke kompanije dolazile u zakup građevinskog zemljišta“.

- Također, nejasno je i to kako su sklopljeni ugovori o izdavanju sportskih terena na 15 godina bez nadoknade.

Izvor: Kurir

Najčitanije na portalu