Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

DJEVOJČICA STARA SAMO 21 DAN MORALA HITNO NA OPERACIJU: Ljekari bili šokirani kad su shvatili da je rođena “trudna”…

Utvrđeno je da je beba iz Hong Konga rođena ‘trudna’ s blizancima.

Djevojčica, rođena u bolnici Queen Elisabeth, bila je stara samo tri sedmice kada je podvrgnuta operaciji kako bi uklonili fetuse.


Fetusi su imali noge, ruke, leđa, grudni koš i crijeva. Oba su bila prekrivena kožom. Jedan je težio 14,2 grama, a drugi 9.3 grama, a oba su imala pupčanu vrpcu.

Operacija je bila uspješna, a djevojčica je otpuštena iz bolnice nakon osam dana. Ovaj medicinski fenomen opisan je u najnovijem broju Medicinskog žurnala Hong Konga.

Stanje poznato kao fetus in fetu, događa se jednom na 500.000 rođenih u svijetu. Dosad je zabilježeno manje od 200 ovakvih slučajeva.

Doktor Yu Kai-man smatra da je ovo prvi slučaj u gradu.

-To je gotovo nemoguće otkriti tokom prenatalnog pregleda jer je embrij u bebi premalen. Naravno da djevojčica nije mogla ostati trudna, nego su jednostavno fetusi otišli na pogrešno mjesto.

Još uvijek se ne zna šta uzrokuje ovo stanje, a Svjetska zdravstvena organizacija ga je klasificirala kao vrstu raka.

Međutim, sugerirano je da bi veza mogla biti majka koja je imala više abortusa.

-Raširena upotreba ultrazvuka u ranoj trudnoći mogla bi pružiti konkretne dokaze i rasvijetliti ovo intrigantno stanje – navodi se u izvještaju.

Izvor: doznajemo.com

Najčitanije na portalu