Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

MISTERIJA U BANJA LUCI KOJA ĆE UZDRMATI RS I BIH: Pogledajte zašto premijerka RS-a ne smije pred novinare…

Vlada saopštenja! Tako bi se mogla nazvati Vlada Željke Cvijanović. Četvrtak je ustaljen termin za redovne sjednice. Posebne se održavaju i vikendom. Međutim, nakon toga niko ne izlaze pred novinare.

O čemu tačno izvršna vlast raspravlja na sjednicima, javnost za onoliko koliko stane u jedno koncizno saopštenje. Pobrojane tačke, nekoliko detalja, bez obrazloženja.




Ni prošli saziv nije bio pričljiviji, jer su nakon sjednica, uglavnom, stizala saopštenja! Zašto je to tako ne znaju ni ministri. I to jasno priznaju.

Novi ministri se, uglavnom, pravdaju da se nakon događaja u svojim resorima, obrate javnosti. To je, kažu, prilika da se postavi bilo koje pitanje.

Ipak, ima i onih koji postupaju drugačije. Najočitiji primjer je ministar Dragan Bogdanić koji često oćuti na novinarska pitanja, a posebno na pitanja novinara BN televizije.

Izvršna vlast trebalo bi da zna da interes javnosti nije samo puka informacija. Novinari, kažu, da je potrebno znati kakve se odluke donese i zbog čega.

O radu izvršne vlasti malo znaju i oni koji su je birali.

Od nedavno i nova pravila za medije u zgradi Vladi RS. Čekajući sagovornike i izjave novinari su uglavnom boravili u holu. Sada je i to zabranjeno pa šansu da postave pitanje moraju da čekaju u sporednim prostorijama.

Činjenica je da premijerka od početka mandata, a nakon sjednica Vlade nije održala pres. Kako sada stvari stoje i 100 dana rada njenog kabineta uskoro će biti obilježeno saopštenjem.

Izvor: BN TV

Najčitanije na portalu