Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

NAKON ŠTO JE 17 DJECE ZAVRŠILO U BOLNICI, DANAS NOVI ŠOK: Ugledni epidemiolog tvrdi da nije bilo nikakvog trovanja!

Direktor Kliničkog centra Vojvodine i načelnik Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu Dragan Drašković rekao je danas da kompletne toksikološke analize uzoraka uzetih od učenika iz osnovne škole u Šajkašu nisu još završene. Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je ranije danas da je slučaj “trovanja” zapravo nešto potpuno drugo.

Drašković je rekao Tanjugu da dio analiza koji je do sada urađen pokazuje da su rezultati negativni.
– Toksikologija je nešto što traje i u nekim slučajevima je potrebno i nekoliko sedmica da bi se dobili rezultati. Tako je svugdje u svijetu, pa i kod nas – rekao je Drašković.
On je dodao da će javnost sigurno biti obaviještena o svim rezultatima kada analize budu gotove.
U Službi za informisanje Kliničkog centra Vojvodine Tanjugu je rečeno da će najvjerovatnije sutra biti organizovana konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteni rezultati analiza koje su do sada urađene.
U utorak, 10. februara, 17 osnovaca iz Šajkaša hitno je prebačeno u bolnicu u Novom Sadu sa simptomima trovanja.
Ugledni epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je ranije danas da je slučaj “trovanja” u stvari “udžbenički primjer epidemije masovne histerije”.
“Doživio bih najveće iznenađenje u svom dugom životu ako ovo nije slučaj masovne histerije. Ne postoji nijedan toksin, otrov u medicini, koji izaziva simptome o kojima slušamo posljednja dva dana. Jednoj djevojčici je pozlilo i odjednom 17 ostale djece pada u nesvijest, a nastavnici koji su pritrčali da pomognu nisu imali nikakve simptome i tegobe”, rekao je on.
Izvor: Doznajemo.com

Najčitanije na portalu