Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

OBAMA KRENUO PROTIV IZRAELA: Pogledajte šta će mu uraditi moćni Jevreji u svijetu…

- Ne trebati sumnjati u to da su navodi Izraela o našoj poziciji u (nuklearnim) pregovorima neistiniti. Uopšte nemojte sumnjati u to", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest…

Vlada SAD-a optužila je Izrael da obmanjuje javnost kada su u pitanju nuklearni pregovori sa Iranom, prenosi Anadolu Agency (AA).


Glasnogovornik Bjele kuće Josh Earnest na redovnoj konferenciji za medije podsjetio je kako je u pojedinim medijima objavljeno da SAD ne pruža informacije Izraelu u vezi nuklearnim pregovorima sa Iranom.

"Ove vijesti nisu tačne", rekao je Earnest.

Dodao je kako je posljednjih sedmica održan niz sastanaka koji mogu potvrditi blizak kontakt i koordinaciju američkih zvaničnika za nacionalnu sigurnost sa izraelskim kolegama te je optužio Izrael da ovakvim tvrdnjama nastoji "izokrenuti" poziciju SAD-a.

"Ne trebati sumnjati u to da su navodi Izraela o našoj poziciji u pregovorima neistiniti. Uopšte nemojte sumnjati u to", rekao je Earnest.

S druge strane, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova SAD-a Jen Psaki u vezi sa istom temom izjavio je da Izrael "bira" informacije koje se pružaju.

"Nije moguće reći za sve što čujete od izraelske vlade da pravom svijetlu prikazuje detalje o pregovorima", rekao je on.

Očekuje se da bi nuklearni pregovori između Irana i 5+1 zemalja (SAD-a, Rusije, Kine, Velike Britanije, Francuske i Njemačke) trebali biti okončani političkim dogovorom u martu ove godine.

Izvor: CIK.ba/AA

Najčitanije na portalu