Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

OVO JE EKONOMSKI NAJBOLJI DIO BIH: Vlasti u Goraždu prvo riješile nezaposlenost, sada ulažu u zdravstvo…

U Goraždu su prvo iskorijenili nezaposlenost, a sada i zdravstveno stanje u gradu žele dovesti na zavidan nivo, piše bh. novinska agencija Patria.

Lokalne vlasti u Goraždu izdvojili su u četvrtak 4.000 KM Zavodu za javno zdravstvo Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a od njih su zatražili da njihovi stručnjaci pregledali svu djecu u vrtićima na podrjču Goražda. Iz Općine navode kako žele otkriti da li neko dijete boluje od streptokoke, koja je sada poprilično aktuelna u vrtićima drugih gradova.


Ukoliko neko od goraždanske djece bude pozitivno na testove, pružit će mu se adekvatno liječenje. Na taj način ne samo da će se olakšati oboljelom djetetu i njegovim roditeljima, već će se zaštititi i druga djeca od eventualne zaraze odnosno širenja epidemije.

Dio novca vlasti u Goraždu su namijenile i za kontrolu ispravnosti vode na javim česmama, čime će se spriječiti pojava hidričnih epidemija.

Goražde je posljednjih godina postala jedna od najpoželjnijih općina za živjeti u cijeloj Bosni i Hercegovini, prije svega zbog velikog broja zaposlenih, koji rade u velikim kompanijama u gradu poput Preventa i Bekto Precize, a koji opet imaju ugovore sa najvećim svjetskim korporacijama u svijetu autoindustrije poput Mercedesa, BMW-a, VW...

Iz Privredne komore BPK-a kažu da bilježe stalni pad broja nezaposlenih. Početkom prošle godine broj nezaposlenih iznosio je nešto više od 3.500 lica. Taj broj bio bi još i manji, no sada u Goražde doleze cijele porodice iz susjednih gradova u potrazi za poslom.

Sada kada su privredu podigli na zavidan nivo, općinske vlasti žele uložiti u zdravstveni sistem svoje zajednice, a najavljuju i širenje drugih sfera društva, prije svega sporta i kulture, piše Patria.

Izvor: NAP

Najčitanije na portalu