Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

NJEMAČKI MEDIJI ŠOKIRALI SVIJET: Kažu da kopilot nije kriv za pad aviona, već je ovo velika spletka…

Večeras su u emisiji "maybrit illner" na njemačkoj televiziji ZDF gostovali najeminentiji stručnjaci za aviosaobraćaj i sigurnost.

Analizirajući izvještaj francuskog tužioca koji je danas rakao da je za nesreću i pad aviona "Germanwingsa" kriv kopilot Andreas Lubitz, iznesena su mišljenja koja će iznenaditi svijetsku javnost.
Naime stručnjaci kažu da ne treba žuriti sa optužbama dok se ne pronađe i druga crna kutija koja sadrži tehničke podatke o letu.

Stručnjaci smatraju da postoji mogućnost da je tužilac pod pritiskom javnosti da iznese podatke o uzroku nesreće, a u cilju zaštite velikih kompanija, iznio optužbe na račun nesretnog kopilota Andreasa Lubitza, jer je to "najmanje zlo".

Podsjećanja radi, proizvođač avioana "Airbus" je francuska kompanija i veoma je važna za Republiku Francusku. Ako bi se ustanovilo da je uzrok nesreće tehnički kvar, posljedice za kompaniju bi bile velike, doživjela bi veliki finansijki pad, došlo bi otkazivanja narudžbi aviona od svih svjetskih aviokompanija, a to bi ugrozilo radna mjesta.

U svakom slučaju narednih dana ćemo više o ovome slušati, a pitanje je i gdje je ova druga crna kutija koja je veoma važna.

Izvor: CIK.ba

Najčitanije na portalu