Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

ISKOPALA SE IZ GROBA: Djevojčicu silovali i živu zakopali misleći da je mrtva

Pakistansku tinejdžerku (13) su dvojica muškaraca silovali, a potom je živu zakopali na području Toba Tek Singh u Punjabu. Međutim, djevojčica, za koju su napadači mislili da je mrtva, se uspjela iskopati iz plitkog groba, piše Daily Mail.

Napadači su je oteli dok je išla na lekcije iz Kur'ana i silovali u izoliranom dijelu sela. Vjerovali su da je umrla za vrijeme brutalnog napada. Nakon što je došla k svijesti, uspjela se izvući i dozvati prolaznike u pomoć koji su je odveli kod ljekara.


Njezin otac Siddique Mughal odmah je prijavio lokalnoj policiji nestanak kćerke, ali oni nisu odmah htjeli istražiti slučaj. Kasnije im je sud u Lahoreu naredio da uhapse navodne napadače djevojčice. Tražili su i od lokalnog suca da istraži slučaj.

U Pakistanu je broj silovanja djece u strahovitom porastu, a samo prošle godine bilo je prijavljeno 2.788 slučajeva.

Jedan od najgorih je bio napad na Kainat Soomro 2007. godine koju su silovala četvorica muškaraca kada je imala svega 13 godina. Seljani su je počeli izbjegavati nakon što je javno progovorila o napadačima i prozvali su je "crnom djevicom".

Iako su njenoj porodici rekli da je ubiju kako bi se riješili sramote, porodica je ostala uz nju. Stalno su im prijetili. Oca i jednog brata su pretukli, a drugi brat je nestao da bi ga kasnije pronašli mrtvog. Napadači su oslobođeni.

Izvor: Daily Mail

Najčitanije na portalu