Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

KAKO JAKA ŽENA: Dobila sina, u bolnici zbog tuberkuloze, a čeka je i operacija raka grlića maternice

Samo jedan minut, neproceljiv, provela je Marija Kastratović (26) sa sinom Bogdanom. Onda su liječnici morali odvedu maleni zavežljaj težak svega 2.300 grama, a majka će provesti najmanje mjesec dana u izolaciji. Naime, Marija je oboljela od tuberkuloze tijekom rizične trudnoće u kojoj joj je dijagnosticiran i rak grlića maternice.


Od siline kašlja, Marija kaže da joj je pukao vodenjak i da je beba počela gubiti plodnu vodu. Zato je porod obavljen po hitnom postupku u Pančevu.

Ova beba rođena pet tjedana ranije, 28. rujna, teška 2.300 kilograma provešće prve dane života u bolnici na intenzivnoj njezi. Bogdanova majka, o kojoj smo već pisali , kaže da joj razdvojenost od djece najteže pada.

- Liječnici su prvo mislili da imam astmu. Ali , poslije porođaja kašalj se nastavio nesmanjenim intenzitetom, a dobila sam i temperaturu preko 39 stupnjeva, zbog čega su me s odjela ginekologije prebacili na grudno. Nakon analiza utvrđeno je da bolujem od tuberkuloze. Doktor mi je rekao da je to bolest siromašnih - priča Marija.

 - U svakom slučaju, uradiće analize kako bi bili sigurni da nitko od djece ni Bogdan, ni stariji Ognjen nisu zaraženi - kaže dok prikriva kašalj, malaksalost, iscrpljenost.

Živjela je u neimaštini, a onda su tijekom trudnoće počeli je prate maleri - razboljela se, otac djeteta koje je čekala je ostavio, ostala je bez posla, a svog sina iz prvog braka, šestogodišnjeg Ognjena, kao i bolesne roditelje izdržavala je sa svega 7.000 dinara mjesečno, koliko je primala na ime alimentacij .

Nije imala struju, telefon su joj isključili, a kuća u kojoj je živjela je počela raspadati. Osjećaj da je sudbina počela mijenjati i da će konačno imati malo mira, pa možda čak i biti sretna, imala je kada je usred muke u subotu rodila zdravo dijete.

Izvor: zena.blic.rs

Najčitanije na portalu