Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

Savjeti kako osvježiti prostoriju

Ako napravimo neku promjenu u prostoriji u kojoj boravimo, učinit ćemo jedan veliki korak u našim životima. Stare istočnjačke mudrosti kažu da vanjski Chi moramo osvježiti, kao i naš unutarnji Chi. To znači da je dobro da osvježimo prostor u kojem boravimo kako bi izbjegli monotoniju. U nastavku pročitajte neke od naših prijedloga možda vam se neki od njih.


Razumijemo da nemaju svi urođen smisao za uređenje, kod nekih je to izraženije, dok kod drugih slabije. Uz malo maše i malo novca možete od svoga doma stvoriti mirnu oazu koju ste viđali samo na velikom platnu u kinu, a koja djeluje kao nešto nedostižno. Svi ovi savjeti su testirani i dali su vrlo zanimljive rezultate. Kao kamen temeljac malo nam je pomogao i feng shui način uređivanja prostorija.

1. Prije svega ispraznite sve iz sobe koju uređujete, biti će vam lakše organizirati sobu ako u njoj nema ničega. Na ovaj način ćete moći sagledati situaciju i mogućnosti uređenja.

2. Sa zidova skinite sve umjetnine i stavite ih na jedno mjesto kako bi mogli kasnije vidjeti što se slaže sa čime i što bolje odgovara uređenju sobe. Prilikom toga možete skinuti prašinu s okvira i umjetnina općenito, te oprati staklene dijelove ako ih ima.

3. Pokupite sve sitne stvari kao što su slike, pisma, razglednice te ostale uspomene, korištene svijeće, osušeno bilje i stavite ih u jednu kutiju. Sve stvari koje su vam jako drage stavite u drugi dio sobe. Nakon što ste to učinili, možete još jednom prekopati ladice i ormariće kako bi pronašli još dragocjenosti. Nakon što ste ih pronašli, očistite ih i nađite im novo mjesto u sobi. Ako se okružimo predmetima koji nam znače pojačati ćemo pozitivne vibracije u sobi.

4. Golim okom dobro promotrite sobu, te napravite popis predmeta koji su vam od koristi a koji ne. Ako nešto ne koristite, često je to zbog toga što imate veliki komad namještaja koji ima vrlo izražene uzorke presvlaka. Ako imate jedan ovakav komad namještaja, tepih, zavjese i jastuci bi trebali biti neutralnih boja. Na ovaj način ćete smanjiti intenzitet presvlaka. Inače u praksi bi trebalo biti drugačije, trebate odabrati glomazni namještaj neutralnih boja, a zastori neka budu živih boja i uzoraka. Također jastuke možete presvući i dati sobi dodatan šarm uz malo novca.

Nemojte zaboraviti da ako i ne možete ništa novo kupiti kako bi osvježili prostor sam razmještaj namještaja i generalno čišćenje oslobađa od stresa, a sam rezultat će biti ispunjenost i zadovosljstvo boraviti u uređenoj prostoriji.

Najčitanije na portalu