Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

UŽAS: Ubio trudnu vjerenicu!

Ukrajinka Ana Kitaeva (36) upoznala je Branimira Ćaleta na ljetovanju u Hrvatskoj. Bio je mlađi od Ane sedam godina, ali par se odlično slagao. Viđali su se i u Ukrajini i Hrvatskoj, i veza je prošle godine okrunjena vjeridbom. Ali...

Posljednji put vidjeli su se 17. septembra prošle godine u sobi hostela Menorahu u središtu Dnjepropetrovska. Sljedećeg jutra sobarica je, ne sluteći užas koji je očekuje, ušla u tu istu sobu da je pospremi i ispod kreveta u krvavom čaršavu pronašla Anino mrtvo tijelo. Glava joj je bila razbijena nepoznatim predmetom. Zavrištala je i odmah zvala direktora.


Ana je u trenutku smrti bila u sedmom mjesecu trudnoće, a Hrvat s kojim je planirala zajednički život nestao je bez traga. Soba je bila očišćena, sve njegove stvari su nestale, a ne zna se ni oružje kojim je ubica Ani razbio lobanju i usmrtio je.

Nikome od Anine porodice nije jasno što se dogodilo te kobne noći. Branimira optužuju da je bio patološki ljubomoran, ali niko nije vjerovao da je sposoban da je ubije.

- Samo nas zanimaju dve stvari: da li je taj čovjek živ i ako jeste gdje se nalazi, rekli su članovi Anine porodice, koji jako malo znaju o misterioznom vjereniku iz Hrvatske. Nikada nisu uspjeli upoznati ga.

Za Branimirom Ćaletom potjera traje duže od godinu dana, a ukrajinski istražitelji su ga službeno osumnjičili za ubistvo s predumišljajem trudne Ane Kitaeve. Na temelju toga za Ćaletom je raspisana Interpolova potjernica.

Mediji u Hrvatskoj ne kriju da se Ćaleta u ovom trenutku nalazi u malenom selu Vinovac u kamenitom zaleđu općine Marina kod Trogira.

Nakon dramatične noći u Ukrajini, pobjegao je u Hrvatsku prije nego što je policija zatvorila granice i od tada je živio i radio u okolini Primoštena.

Iz policijskih izvora moglo se saznati da je pod diskretnim nadzorom, iako pomno skriva svoje boravište. Pošto Ukrajina nije članica EU, Hrvatska nije dužna da ga izruči, ali su o mjestu boravka lica s Interpolove potjernice službeno obavijestili mjerodavne institucije. Njegovo izručenje, s obzirom na to da ima hrvatsko državljanstvo, nije moguće.

Bude li ikad procesuiran, prijeti mu zatvorska kazna od 15 godina zbog ubistva s predumišljajem, i to dvostrukog.

Izvor: alo.rs

Najčitanije na portalu