Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

OPREZ – NOVA PREVARA: Nasjeo veliki broj građana!

“Pozvao me je telefonom ženski glas i ta osoba sa druge strane žice mi je ustvrdila da sam slučajnim izborom u nagradnoj igri sretni dobitnik kosmodiska te da nagradu dobijam na kućnu adresu, ali da moram platiti poštarinu 25 KM“, kazala nam je Banjalučanka Kosa V.

Pošto ima problema sa kičmom, iako je u prvi mah posumnjala u to, ipak je pristala da uplati 25 KM, ali kad je dobila proizvod, njen sin je uočio da se radi o lažnom proizvodu jer je bio i neudoban za korištenje.


U kompaniji “Studio Moderna“, koja je zvanični distributer kosmodiska, kazali su nam da oni nisu imali ovakve promocije te da se radi o klasičnoj prevari.

Oni ističu da originalni proizvod košta 119,90 KM i može se kupiti isključivo preko TV šopa, ovlaštene trgovine ili apoteke.

Emina Smajlović, brend menadžer kosmodiska za BiH, istakla je da su se i do sada susretali sa prodajom ovog lažnog proizvoda te da su upoređujući lažni proizvod sa originalom uočili mnogobrojne razlike.

“Apelujem na građane da ne nasijedaju na prevare jer to nije originalni kosmodisk. Kopija je slično urađena, ali karakteristike koje odvajaju original od falsifikata ne mogu se odmah uočiti, jer osim ambalaže, razlikuje se i po materijalu od kojeg je napravljen“, kazala je Smajlovićeva.
Prema njenim riječima, originalni kosmodisk je napravljen od prirodnih materijala koji ne izazivaju iritaciju kože, alergije, a falsifikati su od jeftinih materijala koji dovode do raznih oboljenja kože i imaju neugodan miris.

Smajlovićeva ističe da su povodom zloupotrebe njihovog proizvoda pokušali ući u trag telefonskim brojevima sa kojih su pozivani navodno nagrađeni kupci, ali su iz “M:tela” dobili informaciju da se radi o jednokratnim brojevima koji nisu u upotrebi, te da ih nema u evidenciji.
Iz kompanije “M:tel” juče nismo uspjeli saznati o kakvim se jednokratnim telefonskim brojevima radi.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka su kazali da nije bilo prijavljenih prevara i nedozvoljene trgovine gdje je predmet izvršenja bio kosmodisk.

Izvor: Krupljani.ba

Najčitanije na portalu