Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

Zaboravljena vrsta: Gdje su nestali ovakvi muškarci?

Je li kavalirstvo službeno zaboravljeno? Novo istraživanje pokazuje kako će muškarci nevoljko prepustiti ženama sjedeće mjesto ili im ponuditi nositi teške stvari kako ih ne bi uvrijedili

Samo jedan od sedam muškaraca odvažit će se i ženama ponuditi sjedeće mjesto u vozu ili autobusu, više od trećine muškaraca priznaje kako nikada nisu pomogli ženi s dječjim kolicima. S druge strane, svega sedam posto žena kavalirstvo smatra nepoželjnim, a tri od pet muškaraca vole da žena njima pridrži vrata, donosi novo istraživanje.


Prema svemu tome, dalo bi se zaključiti kako je kavalirstvo službeno mrtvo, piše Daily Mail. Današnji muškarci boje se kako bi kavalirstvom i pruženom pomoći mogli uvrijediti žene koje bi ih mogle optužiti da su previše zaštitnički nastrojeni. Stoga 'nježnijem spolu' rijetko nude mjesto za sjesti u javnom prijevozu, ne pridržavaju im vrata niti pomažu majkama u nošenju kolica uz ili niz stepenice.

Uprkos tome, samo jedna od 25 žena kaže kako se osjećaju neugodno kada muškarac ima staromodne manire, kao što je nošenje teških vrećica i primicanje stolice. Manje od petine muškaraca posegnut će za tim staromodnim manirama, poput primicanja stolice, no s druge strane čak tri četvrtine muškaraca ženama neće ponuditi da im pomognu nositi teške vrećice.

A kada se uloge okrenu, naučnici su otkrili kako niti muškarci ne vole kada se žene prema njima ponašaju kao 'kavaliri'. I dok tri od pet muškaraca kažu kako stvarno cijene kada im žene pridrže vrata, svaki peti muškarac kaže kako bi mu u toj prilici bilo jako neugodno, prenosi Tportal.

'Postoji razlika između onoga što žene cijene u pogledu kavalirskih manira od strane muškaraca i onoga što muškarci misle kako žene žele biti tretirane. Ovo istraživanje pokazuje kako postoji još cijeli niz malih stvari koje ženama poprilično znače, no muškarci vrlo često ostaju zbunjeni porukom modernih žena koje kažu kako žele biti tretirane jednako kao muškarci', kaže psihologinja Donna Dawson.

Izvor: tportal

Najčitanije na portalu