Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

DA LI SU LIKOVI IZ SERIJE “SULEJMAN VELIČANSTVENI” na sebe navukli loše sile?!

Veliko interesovanje i još veći rejting od samog svog prikazivanja pa do danas – izazvala je turska serija ”Sulejman Veličanstveni” koju možete gledati na OBN-u.

Ovaj projekat ima fanove na svim kontinentima, žene prave frizure kao Hurem, muškarci puštaju bradu kao Sulejman…


Vjerujemo da su mnogi od vas već čitali o različitim problemima koje je imala glavna glumica Merjem Uzerli koja je tumačila lik Hurem, zbog čega je čak završila i u psihijatrijskoj klinici.

No, Azra Dramalija u magazinu “Aura” piše da sve ženske uloge prate problemi u ličnom životu, a neke protagoniste prate i brojne zdravstvene tegobe. Tako je Nur Fetahoglu koja tumači lik Mahidevran na snimanju pala niz stepenice i povrijedila kičmu. Bilo je i drugih neugodnosti; nesreće su u nizu pratile snimanja, ali samo su rijetki povezivali ove događaje.

U tekstu se sugeriše da su na neki način možda zbog onoga što je prikazano u seriji, na sebe navukli loše sile.

- Naime, kritičari izjavljuju kako su kroz seriju ismijani i likovi i djela Osmanskog carstva i te vladavine, te da su ženski likovi u seriji previše razgolićeni što skrnavi vjerodostojnost pravih događaja – piše autorica.

O brojnim nevjerodostojno prikazanim činjenicama možete se podsjetiti u našem ranijem tekstu.

Podsjetimo i da je sam Sulejman u seriji zapravo karikiran, pa je čak i turski premijer Erdogan jednom izjavio da “mi nismo imali takvih predaka”.

Izvor: doznajemo.com

Najčitanije na portalu