Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

OTKRIVENA STROGO ČUVANA TAJNA: Evo zašto u našoj regiji Nutella ima drugačiji okus nego na Zapadu

Javna je tajna da je kvalitet robe iste marke neuporedivo lošiji u našoj regiji nego na Zapadu, a deklaracije su “enigma” za potrošače, izjavila je Vera Vida, predsjednica Centra za zaštitu potrošača Srbije.

To nam potvrđuju potrošači koji žive u inostranstvu i iste proizvode koriste u Srbiji i tamo gdje žive – počev od kozmetike, konditorskih proizvoda, a posebno tehničke robe, navela je Vera Vida.


- U prilog svemu govori i činjenica da je prije par godina utvrđeno da slatki kremni namaz ‘Nutella’ namijenjen tržištu jugoistočne Evrope sadrži mnogo manje lješnjaka nego onaj za tržište zapadne Evrope. Navodno, ispitivanjem je utvrđeno da stanovnici jugoistočne Europe više vole ‘Nutellu’ sa manje lješnjaka, tvrdi Vida.

Najveći broj prijava potrošača u Srbiji odnosi se na kvalitet obuće, mobilnih telefona i bele tehnike, jer se već nakon nekoliko mjeseci ili čak nekoliko dana ovi proizvodi, zbog kvara, šalju na popravku kako bi mogli da se koriste.

Vida precizira da se to prije svega odnosi na telefone koji se blokiraju, patike koje se potpuno rašiju, ili pak televizor koji “ne daje znake života”.

Deklaracije nisu rješenje, jer kaže Vida, slova su toliko sitna da potrošači ne mogu da pročitaju napisano, a često su nejasne ili nalijepljene na pogrešne proizvode.

Izvor: doznajemo.com

Najčitanije na portalu