Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

OVA SLIKA BI VAS MOGLA NATJERATI da napokon počnete ozbiljnije raditi na mršanju... + FOTO

Pogledajte koliko zastrašujuće na termovizijskom snimku izgleda tijelo pretile žene kad se uporedi s tijelom dame normalne tjelesne mase.

Da se debeljuce ne uklapaju u surove moderne standarde ljepote, to svi znamo. Međutim, prekomjerna gojaznost više nema veze sa estetikom, već ozbiljno može da vam ugrozi kako zdravlje tako i život!


Na ove dve slike možete da vidite kako termografskim skenerom snimljena izgledaju tijela dve različite žene koje su isto godište i iste visine. Jedna je normalno građena, dok druga pati od prekomjerne tjelesne težine.

Jedna dama ima 54 kilograma, dok je druga teška čitavih 113!

Nažalost, kod gojazne žene unutrašnji organi, poput srca i pluća, pod pritiskom nataložene masnoće primorani su da se zbiju, pa je njihov rad zbog toga usporen i otežan.

Zato, brinite se o svom tijelu i održavajte kilažu na optimalnom nivou! Neka vam ova slika stalno bude na pameti pogotovo kad ste u blizini kuhinje/frižidera/hrane.

Izvor: Telegraf

Najčitanije na portalu