Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

NEDA UKRADEN OTVORENO O ROMANSI SA GADAFIJEM: Nisam, bre, ni ja imuna, a on je bio baš faca, kao iz holivudskog filma!

Poznata urbana legenda iz vremena prije posljednjeg rata, o velikoj ljubavnoj romansi Nede Ukraden i svrgnutog libijskog vođe Moamera Gadafija, do današnjeg dana nije potvrđena, ali nikada ni do kraja demantirana.

A pričalo se svašta... Od toga da je Gadafi, koji je nekada važio za poznatog zavodnika među državnicima, skroz odlijepio za popularnom pjevačicom, te da ju je obasipao zlatom i draguljima, do toga da mu je ona potajno dolazila u šator i u njemu provodila vruće besane noći.


Mnogo godina kasnije, Neda Ukraden otvoreno je progovorila o legendi koja se prenosila kroz generacije i za srbijanski Skandal ispričala svoju 'avanturu' sa kontraverznim libijskim predsjednikom.

- To je tako slatka laž, da nekad i sama poželim da povjerujem u istu, kaže Neda, ali i dodaje:

- Nemam pojma da li je bio zaljubljen... Da jeste, valjda bi mi to stavio do znanja... A i bilo bi bolje, jer bi mi sada ostala kakva jahtica u Mediteranu, pa bismo se brčkali na Ibici, a ovako ništa (smijeh).

Ipak, susreta sa zgodnim Gadafijem Neda se i danas rado sjeća i prepričava ga sa osmjehom na licu:

- Bila je neka delegacija kada smo došli, bio je pun avion, tada sam povela i kćerku Jelenu i rakla joj 'Jelena, sine, sada ćemo da upoznamo novog tatu' (smijeh)... Bili smo smješteni u šatore, što je meni bilo jako čudno jer to uvijek bude u nekim zgradama... Bio je, onako, faca, kao iz nekog holivudskog filma, onako zamotan kad se pojavio u tom šatoru odnekud... Dobro, bio je to luksuzan šator... Gadafi je, bre, fascinantna ličnost, poznavalac jugoslovenske istorije i događanja.

Za one koji ne znaju ili su premladi da bi se toga sjećali, priča o čuvenoj romansi Moamera Gadafija i Nede Ukraden potekla je 90-tih godina u Sarajevu, na posljednjim stranicama tiražnog predratnog lista 'Bosanski pogledi'. Iako je tada Neda tvrdila da je priča o romansi obična medijska laž, priznala je i da ne bi imala ništa protiv malo nježnosti sa libijskim zavodnikom.

Ostalo je legenda...  

Izvor: depo.ba

Najčitanije na portalu