Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

TRIK KOJI ĆE ZAVOLJETI ŽENE DUGIH NOKTIJU: Popravite same svoj puknuti nokat bez odlaska kozmetičaru

Polomljen nokat. Kada vam se ta neprijatnost dogodi, prinuđeni ste da skratite ne samo njega, već i sve preostale nokte.


Bez obzira na to koliko ste dugo i strpljivo čekali da dostignu željenu dužinu. Naučit ćemo vas kako da “zakrpite” polomljen nokat, tako da ga vizuelno ponovo učinite normalnim.
Kako slijedeći put, kada vam se pomenuti problem dogodi, ne bi bilo tako i kako bi ste sve svoje nokte u takvom trenutku sačuvali, mi ćemo vam otkriti dragocjeni trik.
Šta vam je potrebno da “popravite” polomljeni nokat:
- Aceton
- Medicinski alkohol
- Vateni tuferi
- Lijepak za nokte
- Jedna filter kesica čaja (bilo kojeg)
- Bezbojni lak za nokte
- Lak za nokte u željenoj boji
- Makaze
- Turpija za poliranje noktiju
Postupak “krpljenja” nokta
Korak 1 – Nokat koji ste polomili, tačnije njegov zacijepljeni dio, ukoliko je potrebno najprije vratite u ravan položaj u odnosu na ostatak ploče nokta.
Korak 2 – Zatim, područje cijelog polomljenog nokta, očistite acetonom ukoliko je nokat bio nalakiran, a nakon toga i medicinskim alkoholom. Ukoliko nokat nije bio nalakiran, dovoljno je da upotrijebite samo medicinski alkohol. Svrha upotrebe je u tome što nokat mora biti besprijekorno čist, odnosno bez tragova kreme za ruke ili bilo kojeg drugog preparata.
Korak3 – Nakon što ste očistili nokat, uzmite filter kesicu bilo kog čaja, isjecite je i prospite iz nje sadržaj. Onda, dio kesice isjecite u veličini i obliku koji će odgovarati veličini i obliku nokta koji ste polomili.
Korak 4 – Preko cijele površine nokta, ravnomjerno premažite lijepak za nokte.
Korak 5 – Preko lijepka za nokte, pravilno i što je preciznije moguće, zalijepite komad filter kesice koji je oblikovan prema vašem noktu. Prilikom nanošenja komada filter kesice na nokat, važno je da vam se u prostoru između nokta i komada kesice, ne naprave vazdušni mjehurići. Kada ste završili nanošenje, sačekajte da se nokat, odnosno lijepak koji ste nanijeli na njega osuši.
Korak 6 – Kada se lijepak za nokte osuši, preko komada filter kesice na svom noktu, premažite još jedan sloj istog lijepka i opet sačekajte da se osuši.
Korak 7 – Zatim, kada je i drugi sloj lijepka za nokte suh, pomoću turpije za poliranje, ispolirajte površinu cijele nokatne ploče.
Korak 8 – Preko ispoliranog nokta, nanesite sloj bezbojnog laka za nokte.
Korak 9 – Kada se sloj bezbojnog laka osuši, pred vama je poslednji korak ovog dragocenog trika. Dakle, nanesite sloj laka za nokte u željenoj boji i sačekajte da se osuši.
Svi vaši nokti biće na broju, čak i polomljen nokat a vi zadovoljni!

Izvor: Doznajemo.com

Najčitanije na portalu