Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

BRAĆA UPALA U VELIKE NEVOLJE: Nakon što im je majku muž polio benzinom i zapalio, uslijedio je novi šok…

Dejan (20) i Aleksandar (24), sinovi Svjetlane Urošević (45), koju je muž Radan (51) prije dvije sedmice polio benzinom i zapalio u stanu u Batajnici, bori se sada s novim životnim problemom.
Za to vrijeme, njihova majka Svjetlana se oporavlja nakon operacije na Klinici za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju.


Braća Aleksandar (24) i Dejan prethodnih dana čistili su stan u Ulici Svetog Serafina Sarovskog 3, ali vatra je napravila ogromnu štetu: u hodniku, kupatilu i kuhinji zidovi su crni, dok se u dnevnoj sobi bukvalno ljušte. Parket je uništen, kao i namještaj.

– Samo je najmanja soba ostala neoštećena. Uništen nam je i televizor i kompjuter. Komšije se žale da i dalje isparava garež – priča Dejan, koji je sa bratom unajmljivao stan.

Dvosoban stan od 54 kvadratna metra neophodno je potpuno renovirati.

– Gazdarica je platila vodoinstalatera da pročisti kanalizaciju, kupila je stakla za ulazna vrata zgrade i hodnik i angažovaće električara da namjesti struju. Ona je penzionerka i nema para da renovira stan. Sada traži od brata i mene da mi to uradimo – priča Dejan o novoj nedaći koja ih je zadesila.

Nesrećni mladići nemaju odakle da finansiraju popravku stana.

– Trenutno unajmljujemo drugi stan u gradu i stvarno ne možemo da priuštimo novac za renoviranje. Ne znamo ni gdje ćemo mamu da smjestimo kad izađe iz bolnice. Problem je što su nakon požara oštećeni praktično svi stanovi na prvom spratu. Stanari hoće da nam pomognu u radovima, ali potreban je novac za materijal. Treba najprije iščupati svu struju u stanu, oljuštiti zidove, izgletovati ih i okrečiti. Takođe, treba oljuštiti čitav parket i staviti laminat. Izbaciti uništeni namještaj – objašnjava Dejan.

Milan Dobrić, heroj sa četvrtog sprata koji je spasio Dejanovu i Aleksandrovu majku, ističe da na sve načine pokušava da pomogne mladićima.

– Da imam novac, platio bih renoviranje. Ovo nije samo njihov problem nego i problem cijele zgrade. U komšiliku živi troje djece i stari ljudi koji udišu garež. Potrebno je srediti stan do proljeća jer kad počnu vrućine bit će jako teško. Raspitivao sam se za pomoć u Infostanu, ali su mi rekli da je to ogroman novac – kaže Dobrić.

Dejan i Aleksandar još ne mogu majku da posjete u bolnici. Međutim, vesti su iz dana u dan sve pozitivnije.

– Na svu sreću, operacija je odlično prošla. Ljekari su nam rekli da joj se oporavlja koža na grudima. Ostalo je još da joj urade operaciju na leđima. Kako su nam rekli, možda neće ni biti potrebno da se donira koža. Brat i ujka su spremni da daju kožu. Jedva čekamo da je vidimo – kaže Dejan.

Izvor: Doznajemo.com/Blic.rs

Najčitanije na portalu