Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

NELJUDSKI: Pogledajte ko pred sarajevski vrtić ostavlja meso kako bi privukao pse lutalice…

Oko vrtića Višnjik u Bolničkoj ulici u Sarajevu jutros je roditelje, djecu i uposlenike JU "Djeca Sarajeva" dočekao grozan prizor.

Naime, neko od građana ovogo naselja je oko vrtića stavio nekoliko kilograma mesa, kako bi psi lutalice mogli da jedu.


 - Jutros oko 08:30 sati dolazeći pred vrtić Višnjik u Bolničkoj ulici zatekao me grozan prizor koji možete vidjeti u slikama. Naime, mi roditelji zajedno sa učiteljicama pomenutog vrtića vodimo borbu već duže vrijeme sa psima lutalicama koji se u čoporima kreću oko ulaza u vrtić. Učiteljice su bile primorane otkazati sve aktivnosti van vrtića jer se ne usudjuju izvesti djecu, rekla je za portal "Avaza" Hanka Fejzić, majka djeteta koji svakodnevno dolazi u vrtić Višnjik.

Fejzić je još kazala da, navodno, učiteljice znaju koja osoba ostavlja hranu i mami pse.

- Nije mi jasno kako za tu osobu nema adekvatne kazne i kako policija ne reaguje na ovakve horor slučajeve, kazala je Fejzić.

Podsjetimo, nedavno je u neposrednoj blizini vrtića "Biseri", u ulici Očaktanum 70 na Kovačima čopor pasa lutalica napao uposlenicu JU "Djeca Sarajeva".

Ovo je drugi alarmantan slučaj, budući da se skoro identičan događaj na istoj lokaciji desio u septembru prošle godine.

Uposlenici JU "Djeca Sarajeva" su uputili tada dopis nadležnim institucijama kako bi se što prije pronašao način rješavanja problema pasa lutalica.

- Ističemo alarmantnost problema budući da se na istoj lokaciji i u isto vrijeme, svakodnevno kreće oko 80 roditelja koji dovode djecu u naš vrtić i koji su, samim tim, izloženi riziku za isti ili sličan scenario. S istim rizikom se suočavaju i uposlenici, djeca i roditelji nekolicine drugih vrtića na području KS, s posebnim naglaskom na vrtić "Višnjik" i vrtić "Radost" - navodi se u njihovom dopisu.

Uposlenici "Djeca Sarajeva" podsjećaju da se rješavanju ovog problema mora pristupiti što hitnije, jer će, kako kažu, u protivnom morati zatvoriti vrtiće u cilju garantiranja sigurnosti djece, uposlenika i roditelja.

Izvor: Avaz

Najčitanije na portalu