Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

KOMŠINICA ZATEKLA STRAVIČAN PRIZOR: Zarifa je ležala na podu, a njen 7-godišnji sin odmah pokraj nje…

Dvije osobe su poginule, a dvije povrijeđene u eksploziji ručne bombe koja se oko 11.30 sati dogodila u kući u mjestu Bijelo Brdo kod Osijeka.

U eksploziji najmanje jedne ručne bombe poginuli su Zarifa Hadža (37) i njen 7-godišnji sin Samir. Od eksplozije je ranjeno još dvoje Zarifine djece i to 9-godišnji Valentino i 8-godišnja Indira.


Povrijeđena djeca hospitalizirana su u bolnici u Osijeku. Neslužbeno se doznaje da je poginula žena bila trudna.

Prema zasad dostupnim informacijama, djeca Zarife i Fatona Hadže pronašla su tri ručne bombe na igralištu koje se nalazi 300-tinjak metara od njihove kuće. Ne znajući o kakvim je opasnim stvarima riječ djeca su najmanje dvije bombe odnijela kući i igrala se s njima do trenutka strašne tragedije.

Informacije o nesreći potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Darijo Premec.

Nakon što je odjeknula eksplozija iz kuće su izletjeli susjedi. Suzana, koja živi nekoliko kuća dalje, istrčala ja na ulicu i vidjela okrvavljenog dječaka kako istrčava kuće. Upitala ga je “Valentino, šta je bilo?”, na što joj je on u šoku odgovorio ponavljajući: “Mama je mrtva! Mama je mrtva!”

Suzana je otrčala u kuću i zatekla stravičan prizor, piše Glas Slavonije.

Zarifa je ležala na podu, a njen mrtvi 7-godišnji sin ležao je odmah pokraj nje. U kući je zatekla u šoku i povrijeđenuu Indiru. U trenutku eksplozije u kući se nalazilo još jedno dijete u dobi od tri godine koje srećom nije pretrpjelo povrede.

Na istom igralištu na kojem su djeca našla bombu dan prije s ocem su čuvali ovce.

– Nikakvih bombi jučer nije bilo, nije nam jasno kakva je to osoba mogla ostaviti bombe na igralištu – govori očajna rodbina stradalih.

Osmogodišnja djevojčica bila je u trenutku nakon događaja toliko prisebna da je trogodišnju sestru, koja jedina nije povrijeđena, izvela iz kuće, doznaje Jutarnji.hr. U trenutku nesreće otac i još dva sina nisu bili u kući.

Izvor: doznajemo.com

Najčitanije na portalu