Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

NEVJEROVATNE SLIKE: Pogledajte kako su spašavali ženu iz tonućeg BMW-a…

Ove nevjerovatne slike pokazuju trenutak kada je policajac razbio zadnje staklo tonućeg automobila kako bi iz BMW-a izvukao prestravljenu 63-godišnju ženu koja se nalazila zarobljena unutra.

Dramatične fotografije zabilježene su danas na jednom pristaništu u Aucklandu (Novi Zeland), kada je automobil marke BMW-a završio u vodi.


Dva policajca uspjela su izvući 63-godišnju ženu koja se nalazila u automobilu i da je potonula gotovo sigurno bi ishod bio fatalan za minutu ili dvije.

Policajce Paula Wattsa i Simona Russella pozvao je ribar koji se nalazio u blizini, loveći ribu na keju na tzv. Northcote Pointu. Sve se događalo oko 3.15 minuta poslijepodne po lokalnom vremenu
Kada su policajci stigli na lice mjesta, imali su šta i vidjeti. Automobil je bio praktično već sa svoje tri četvrtine pod vodom, a žena je očajnički pokušavala izaći napolje.

Watts i Russell prvo su razmišljali kako bi zaustavili dalje tonjenje, a kad su shvatili da za takvo nešto nema šanse, uzeli su jedan oveći kamen i izvukli ženu koja je bila u zadnjem dijelu automobila, gdje je postojao manji vazdušni džep.

Nakon svega je prevezena u bolnicu, gdje je utvrđeno da nije pretrpjela nikakve tjelesne povrede, osim velikog šoka. U toku je istraga o tome kako je auto završio u vodi.

Spas iz BMW-a (2)
Nakon što su policajci uspjeli razbiti staklo, pomogli su ženi da se izvuče iz BMW-a.

Spas iz BMW-a (3)

Izvor: Doznajemo.com/A.N.

Najčitanije na portalu