Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

NOVI DETALJI TRAGEDIJE: Trudna majka (37) pokušavala sina (7) spasiti od...

Istraga otkriva nove detalje tragedije koja se dogodila prije tri dana, a kada su u eksploziji ručne bombe poginuli Zarifa Hadža (37) i njen 7-godišnji sin Samir. Od eksplozije je ranjeno još dvoje Zarifine djece i to 9-godišnji Valentino i 8-godišnja Indira.

Osmogodišnjoj Indiri H. čelična je kuglica iz bombe prošla kroz srce i zapela uz glavni desni dušnik. Tako ranjena, izašla je iz kuće, navodno, s dvogodišnjom sestrom Samirom u rukama, i tek se tada srušila. Susjedi su je našli na ulici. Ležala je pod prozorom i ponavljala: “Mama je umrla”.
Indira H. u subotu je izgubila majku Zarifu H. (35) i sedmogodišnjeg brata Samira H. u eksploziji bombe M75 u svom domu u Bijelom Brdu kod Osijeka u Hrvatskoj.
– Operirana je, ali je kuglica još u tijelu jer je procijenjeno da bi je sada bilo vrlo opasno vaditi. Budna je, diše sama i život joj nije u opasnosti. Liječnici su obavili izuzetno dobar posao – otkriva dr. Ranko Ugljen.
Hoće li taj dio gelera trajno ostati u njezinu tijelu, zasad se ne zna. Pod budnim je okom doktora. U osječkoj su bolnici i u eksploziji ranjeni Indirin godinu stariji brat Valentino H. i petogodišnji Jasmin H.
Mališani su odbačenu bombu pronašli na obližnjem igralištu uz koje je “divlje” smetlište i donijeli su je kući. Bomba je eksplodirala majci u lijevoj ruci. Policija pretpostavlja da se s djecom otimala oko bombe. Zaključak je to koji se nameće nakon obdukcije. Zarifi H. je, doznaje se, raznesena lijeva, a Samiru H. desna šaka. Majka ima i povrede srca, mozga i trbuha. Bila je, navodno, u ranoj trudnoći.
Policija je smetlište i igralište uz koje su nađene bombe “češljala” i jučer. Nakon nesreće u kući obitelji H. pronađena je još jedna bomba. Na igralištu su bile još dvije, a u kanalu jedna. Te su bombe bile bez upaljača.
– Nastavlja se pregled šireg područja – kaže Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Još uvijek rekonstruiraju, dodaje, šta se precizno dogodilo i kako su se opasne naprave našle u rukama djece.
Zarifa H. bila je majka šestero djece, a samo najstariji Hadžija H. (12) i otac Faton H. nisu u subotu bili u kući.
(Doznajemo.com/Večernji list)

Najčitanije na portalu