Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

OVI BALKANCI SU NAJGORI RODITELJI: Ostavio bebu u parku da bi snimao pevaljke…

Bugarin Niki Lukanov pojurio je u studio da snima sa pevačicama, pa je zaboravio petnaestomesečnu ćerkicu u parku, dok je njegova žena žurila da „nešto hitno završi“.

Devojčicu je u mraku pronašao komšija dok ju je po licu lizao pas lutalica. Lukanov, inače bugarski državljanin, profesionalni je kompozitor, a njegova žena Veronika je u Srbiji tek nedelju dana. Ona je Ruskinja i ne zna ni reč našeg jezika. Nikijev posao u Beogradu je snimanje i produciranje zabavne, narodne i etno muzike. Kako piše na sajtu muzičkog studija „Jimmy“ u kom je bio zaposlen četiri godine, Niki je najviše sarađivao sa pevačima iz Bugarske i bivše Jugoslavije, kao i sa Ivanom Selakov.


- Niki? Mislite na Bugarina? On ovde nije dolazio sigurno poslednjih godinu dana. Nisam znao ni da se oženio, ni da ima dete - rekao nam je zaposleni u studiju „Jimmy”.

Šokiran saznanjem da je njegov bivši kolega dete ostavio samo u parku, samo je kratko rekao da je Niki u studiju radio kao producent.

- Bio je tu da pomogne kada nam dođu pevači iz Sofije - dodao je on, i brzo prekinuo vezu.

Devojčica je od subote u Ustanovi socijalne zaštite u Zvečanskoj.

- Ona je dobro i nema nikakvih zdravstvenih poteškoća - rekli su nam iz Gradskog centra za socijalni rad.

U ovoj ustanovi rekli su nam da intenzivno rade na slučaju.

- U saradnji sa policijom i tužilaštvom radimo na utvrđivanju okolnosti pod kojima se dete našlo bez roditelja u parku, ali i na proceni roditeljskih kapaciteta. Skupljamo podatke o dokazivanju roditeljstva, a kontaktirane su i ambasade zemalja iz kojih dolaze - kažu u ovoj ustanovi.

Kada se utvrde roditeljske sposobnosti, stručni tim će odlučiti da li će im dete biti vraćeno ili će biti pokrenut postupak za oduzimanje deteta.

- Ako dođe do toga, dete ćemo dati na usvajanje ili smestiti u hraniteljsku porodicu - kažu u Socijalnom.

Komšije kažu da su Lukanovi juče zajedno sa socijalnim radnicima došli u stan, a onda su se uputili kod prevodioca.

- Pitala sam ga šta je s detetom, a on je samo rekao ‘Ne znam dok to ne završimo’. Imao je sasvim normalan izraz lica - kaže jedna od komšinica.
Kako kažu, Lukanovi su uvek bili mirni i nije im jasno šta se u subotu dogodilo.

- Pre nedelju dana je doveo ženu iz Sankt Peterburga, svratio sam kod njih. To su fini ljudi... Sećam se da sam ga na televiziji gledao sa Halidom Muslimovićem - priča komšija Božidar Aleksić.

- Lukanovi imaju uredno prijavljeno boravište u Srbiji - potvrđuju u MUP-u, i dodaju - nemaju nikakav prekršaj u Srbiji i nisu u evidenciji MUP.

Izvor: Alo

Najčitanije na portalu