Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

POLICIJA UŠLA U NAPUŠTENI KREMATORIJ: Imali su šta i vidjeti, umjesto praha porodicama davali...

Službenici krematorijuma u kojem su pronađeni ostaci 60 tijela prošle sedmice često su članovima porodica umjesto pepela umrlih davali prašinu obrisanu sa poda.

Podsjetimo, 60 tijela muškaraca, žena i djece pronađena su u napuštenom krematorijumu u zapadnom Meksiku, potvrdile su vlasti. Državni tužilac kazao je da je riječ o prevari, a ne o zločinu povezanom sa dilanjem droge kako se u prvi mah pretpostavljalo.
Ostaci preminulih pronađeni su blizu jednog odmarališta u Acapulcou, na napuštenoj lokaciji, obučeni, umotani u plahte i posuti krečom kako bi se prikrio neugodan miris truljenja. Ipak, upravo je taj negodan miris, koji su osjetili građani, vodio do alarmiranja policije.
Glavni tužitelj Miguel Angel Godinez, kazao je da se istražuje moguća prevara porodica i da je riječ ozbiljnom kršenju sanitarnih zakona, kada je riječ o postupanju sa tijelima umrlih.
Ipak, neka tijela su pronađena pripremljena za kremiranje.
Vlasti su ranije saopštile da istražuju mogućnost prevare u pogrebnom preduzeću  Cremaciones del Pacifico, koje je naplaćivalo spaljivanje tijela preminulih iako ona nije obavljena.
Izvor: Doznajemo.com

Najčitanije na portalu