Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

Smrtonosna injekcija je bila spremna, a onda je došao spas s neba…

Američka savezna država Georgia našla se na udaru jake snježne oluje koja je ugrozila veliki broj građana, ali je barem privremeno, spasila jedan život.

Kelly R. Gissendaner (46) je osuđena na smrt zbog ubistva svoga muža Douga Gissendanera, a kazna je trebala biti izvršena sinoć. Smrtonosna injekcija već je bila spremna, ali spas u zadnji trenutak stigao je u obliku snježne oluje i cijeli proces je prolongiran za ponedjeljak.


Advokatima ove žene preostaje još četiri dana da spriječe egzekuciju.

Inače, Kelly R. Gissendaner nedavno se pojavila u medijima zbog posljednjeg obroka koji je naručila. Na meniju su se našli kiselo mlijeko, dva burger kinga, dva velika pomfrita, sladoled od vanilije i višnje, kokice, salata od jaja, paradajz, luk, mrkvu i limunada…

Ona bi bila prva žena smaknuta u Georgiji nakon punih 70 godina. Kazna za za pet žena osuđenih na smrt u posljednjih 70 godina preinačena je na doživotnu robiju.

Zanimljivo je da je Gissendaner osuđena za ubistvo muža iako je dokazano da ga ona nije počinila. Sud je prihvatio dokaze da je ona ‘nahuškala’ svog dečka Gregoryja Owena da presudi njenom mužu. Zanimljivo je da je Owen dobio doživotnu, a ona smrtnu kaznu.

Izvor: Faktor.ba

Najčitanije na portalu