Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

TANJA RIBIČ UZNEMIRILA ANGELINU JOLIE: Bred Pit i ja smo plakali jedno drugom na ramenu…

Slovenska glumica i pjevačica Tanja Ribič, inače supruga poznatog glumca Branka Đurića Đure, s kojim ima kćerke Zalu i Elu, imala je u 2014.  veliki broj zapaženih uloga, a prema svemu sudeći, i godina pred nama za nju će biti veoma uspješna.


- Prošla godina je bila veoma dinamična i puna različitih izazova. Moja uloga Sonje u "Atomski zdesna" bila je poslastica, u jasnim crtama napisan lik, jak i negativan karakter. Svaki glumac voli posebne likove. Najveći izazov mi je napraviti karakter daleko od mog, jer ne mogu zamisliti dosadu glumeći samu sebe u različitim situacijama, što i nije tako rijetko. A scena seksa? Pa, profesionalci smo. To nam je u opisu radnog mjesta. Osim toga, sve je bilo u funkciji dramaturgije i karaktera.

Glavna uloga

Kakvi su Vam planovi za 2015. godinu?

- Za nekoliko dana čitava porodica ide s Đurom na turneju u Sjedinjene Američke Države. Ja se vraćam prije vremena, jer počinjem s drugom sezonom emisije "Tvoje lice zvuči poznato", gdje sam ranije bila u žiriju i radila kao drama coach. Sada sam odlučila da ću biti samo član žirija, jer je ranija kombinacija bila ubitačna i veoma naporna. U posljednjoj fazi mi je i film slovenske produkcije, gdje igram glavnu ulogu, a zove se "Cure ne plaču", a idem i na neke razgovore u Ameriku...

Šta bi Vam nakon svega bio izazov u karijeri?

- Meni je gluma još strast. Ili u filmu ili na bini. Ali, ne po svaku cijenu. To je privilegija godina i iskustava. Ne pristajem više da mi se prodaju m... za bubrege ili, kultiviranije rečeno, dosta više carevih novih ruha.

Za vrijeme snimanja filma "U zemlji krvi i meda" mediji su često pisali da ste ljubomorni na Anđelinu Đoli. Koliko u tome ima istine?

- Pa šta vi mislite? A onda ja i Bred (Brad) plačemo jedno drugom na ramenu... dok svizac zavija čokoladu.

Sladunjave stvari

U karijeri ste snimali sa mnogim poznatim svjetskim glumcima. Jedna od posljednjih zvijezda s kojim ste sarađivali je Arman Assante (Armand Assant) u filmu "Leaves Of The Tree", koji je režirao Ante Novaković. Kakav je dojam ostavio na Vas?

- Srela sam ga već nekoliko puta prije toga. Družili smo se i u Sarajevu, gdje su i Sarajlije mogle vidjeti kako je to normalan i pažljiv čovjek.

Ko je, prema Vašem mišljenju, najzgodniji glumac na svijetu?

- Zašto mi postavljate takva pitanja da moram da pričam sladunjave stvari. I ne samo da je najzgodniji! Ne zato što je moj.

Možete li se prisjetiti kako ste upoznali supruga. Čime Vas je osvojio?

- Sobom. Nisam znala da nešto takvo može da postoji. A upoznali smo se kada je gostovao u našem pozorištu i glumio mog muža. Ostalo je legenda.

Muško društvo

Karijeru na javnoj sceni započeli ste kao pjevačica početkom devedesetih. Bili ste veoma uspješni. Predstavljali ste svoju zemlju na Evroviziji u Dablinu 1997. godine, kada ste osvojili 10. mjesto. Razmišljate li o povratku na muzičku scenu?

- Jeste, pjevala sam prije akademije, ali sam karijeru počela kao glumica. Kada sam pobijedila na slovenskom izboru, već sam bila poznata glumica. I neki pjevači su se bunili, kako može glumica da predstavlja Sloveniju. U posljednje vrijeme pjevam u mjuziklu "Vještice iz Eastwicka", ali sam počela razmišljati i o novoj ploči.

Je li moguće da u budućnosti snimite nešto zajedno s "Bombaj štampom", čiji je lider i osnivač Vaš suprug?

- Na njihovoj ploči pjevala sam prateće vokale zajedno sa Sašom Lošićem. I s Đurom sam otpjevala špicu za "Kajmak i marmelada" i duet iz "Briljantina" na dječijoj ploči "Planeta Zemlja". I to je to, zasad. A, bogami, i za ubuduće, neka on ima svoje muško društvo.

Koju muziku slušate u slobodno vrijeme?

- Kod nas su svi ostali članovi porodice jači DJ-evi od mene tako da tu nemam šanse da biram. U posljednje vrijeme najviše slušamo Zalinu muziku.

Turneje za vrijeme raspusta

Suprug Vam je u posljednje vrijeme stalno na putu zbog turneje megapopularne monodrame "Đurologija". Putujete li s njim i jeste li više puta gledali "Đurologiju"?

- U Australiju smo išli svi. Takve turneje i planiramo u vrijeme raspusta. I da, "Đurologiju" sam vidjela više puta, jer sam mu i pomogla pri postavljanju predstave. U dalekim zemljama čak se i pojavim i zapjevam kao iznenađenje.

Zala nastavlja tradiciju

Ljubav prema muzici od Vas i Đure naslijedila je i starija kćerka Zala. Jeste li je podržali u ovoj odluci i koji ste joj savjet dali?

- To je nevjerovatno kako je došlo do toga. Nikada ranije nije pokazivala sklonost ka muzici. Čak je nismo ni čuli da pjeva dok nas jednom nije pozvala na školski nastup, gdje nas je svojim anđeoskim vokalom pobacala na pod.

Izvor: Avaz

Najčitanije na portalu