Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

UŽAS ZA MLADU MAMU: U bolnici greškom dali drugoj ženi da podoji njenu kćerku, a ta druga žena…

Collect pictureTek rođena beba morala je biti podvrgnuta testovima na infekciju HIV virusom nakon što je osoblje greškom dalo drugoj mami da je doji…

Incident se dogodio u bolnici u Wishawu u Škotskoj, koja je već pod sumnjom zbog ranije smrti dvije bebe usljed sepse.


Kerryanne Davidson (25) ispričala je britanskim novinarima kroz kakvu agoniju je prošla u toj bolnici, gdje je carskim rezom, zbog preeklampsije, prijevremeno, rodila kćerkicu Lucy.

Ona je u bolnici imala i druge probleme, poput onog kad joj je jedna od sestara rekla da su doktori zaboravili hirurške makaze u njenoj utrobi. Otišla je na rendgen, ali se pokazalo da ipak makaze nisu ostale u tijelu.

Ipak, problem sa sumnjom na AIDS infekciju bio je najozbiljniji i jako je zabrinuo Karryanne i njenog supruga Andrewa, također 25-godišnjaka.

Punih sedam dana čekali su nalaze da bi se utvrdilo da beba nije zaražena, a majka pretpostavlja da je njihova kćerka greškom dana ženi ovisnici koja se otprilike u isto vrijeme porodila da je podoji.

Izvor: doznajemo.com

Najčitanije na portalu