Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

BAŽDAREVIĆ SVE IZNENADIO: Pogledajte sastav Zmajeva za večeras…

Ako je u prošlosti bilo lako pogoditi koju će postavu na teren poslati Safet Sušić, koji je bio uporan u nekim svojim naumima, koje su nekad bile neshvatljive mnogima, dolaskom Mehmeda Baždarevića situacija je dijametralno suprotna.


Meša je obavio niz razgovora sa igračima tokom protekla dva mjeseca, a najveći problem mu predstavlja činjenica da ih je tek nekolicina standardna u svojim klubovima. Isticao je to selektor nekoliko puta, ne krijući kako ima kostur tima.

Pjanić i Bešić tandem

Siguran je Begović, siguran je i Spahić, te Bešić i Pjanić u vezi, kao i Džeko u napadu, ali se postavlja pitanje ko će uz pomenute, zauzeti mjesta u ekipi koja će se suprotstaviti Andori?

Meša je itekako oprezan pred debi i sigurni smo da neće srljati, jer je zajedno sa pomoćnicima prostudirao Andoru, koja u svojim redovima nema velikih zvijezda, ali daleko od toga da je naivna. Uz to, Baždarević već godinama preferira igru u sistemu 4-2-3-1, s tim što treba pomenuti kako mu u igračkom kadru, s kojim raspolaže u reprezentaciji BiH, nedostaje tip igrača za takvu igru, a najavio je i to da će početi sa dva napadača.

U pomenutoj formaciji Baždarević traži dva brza bočna igrača, kako u ofanzivi, tako i u defanzivi, zatim dva defanzivna veznjaka, od kojih jedan ima nešto ofanzivnije sklonosti, te playmakera, koji će po potrebi biti i drugi napadač.

S obzirom na to da znamo ko je na spisku, onda je pretpostavka da će uz Spahića u odbrani zaigrati Zukanović na lijevoj strani, te Mujdža na desnoj, koji je uprkos maloj minutaži u Freiburgu, u prednosti nad Vršajevićem.

Pitanje je ko će igrati desnog stopera, a u konkurenciji su Bičakčić, Cocalić i Vranješ. Sva trojica su standardni u svojim klubovima, s tim što je trenutno u maloj prednosti nad ostalima Cocalić, koji dobro igra glavom, a prekidi bi trebali biti jedno od oružja kojima će se pokušati razbiti bunker Andore.

Na pozicijama dva defanzivna igrača Meša nema dilema - tu će igrati Miralem Pjanić i Muhamed Bešić, a u napadu će biti Edin Džeko. Na ostalim mjestima je već nedoumica. Ukoliko uzmemo u obzir da je Edin Višća standardan u turskoj ligi, te možda u najboljoj formi od svih ofanzivaca, te da ispunjava taktičke zamisli selektora, pretpostavljamo da će i nastupiti, a jedino je pitanje na koju će ga poziciju staviti Meša, jer nekadašnji igrač Želje može igrati i lijevo i desno.

Ako ga stavi lijevo, onda je na desnoj strani dilema između Hajrovića i Vršajevića, a ukoliko Višća zaigra desno, onda bi to značilo da će selektor na lijevu stranu staviti Lulića, koji nije dovoljno spreman za cijelu utakmicu.

Najveća dilema je ko će zaigrati iza Džeke, ili uz dijamanta. BIH u svojim redovima ima niz playmakera, a Meša na toj poziciji vidi Prcića, Tinu Sušića i Medunjanina, a najavio je kako će od prve minute pokušati sa još jednim napadačem i to Đurićem, koji bi imao zadatak sačuvati loptu, kako bi približio vezni red protivničkom golu, ili je pak prenijeti za Džeku, ili pak Ibišević, koji je već uigran sa Džekom.

Bez eksperimentisanja

Dilema je nekoliko, a prva utrakmica protiv Andore će zapravo pokazati Mešinu ideju, kada je u pitanju igra našeg tima, s obzirom na to da vremena za eksperimentisanje nema.

Meč protiv Austrije svakako je prilika da se provjere neki novi igrači, koji su dobili poziv, te da se nekima poveća minutaža, kako bi stekli na samopouzdanju, tako da je Andora ujedno i proba za ono što nas čeka u junu - a to je meč protiv Izraela u Zenici.

• Prva opcija (4-2-3-1): Begović - Mujdža, Cocalić (Bičakčić), Spahić, Zukanović - Bešić, Pjanić - Višća, Medunjanin (Prcić), Vršajević (Hajrović) - Džeko.

• Druga opcija (4-4-2): Begović - Mujdža, Bičakčić (Cocalić), Spahić, Zukanović - Bešić, Pjanić - Višća, Medunjanin (Prcić) - Ibišević (Đurić), Džeko.

Izvor: zmajevibih7.blogspot.com

Najčitanije na portalu