Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

POTRESNA OBJAVA MAJKE SINOĆ NA FEJSBUKU: “Moja djevojčica otišla je na bolje mjesto u 21.39…”

Hrabra tinejdžerka, koja je patila od jednog od najrjeđih genetskih pšoremećaja na svijetu, preminula je u dobi od 17 godina, objavila je javnosti njena majka putem društvenih mreža.

Hayley Okines, koja je patila od medicinskog stanja koje je dovodilo do preuranjenog starenja prema onome što su prognozirali doktori, nije trebala živjeti duže od 13-godine, ali su se njihove procjene pokazale pogrešnim.


Štaviše, djevojčica se hrabro nosila sa ovim stanjem i u 14-oj godini izdala je i autobiografiju pod nazivom “Old Before my Time” (Stara prije vremena). Također, dirnula je srca mnogih, kada je njena hrabra borba prikazana u seriji televizijskih dokumentaraca.

Ona je bila podvrgnuta i pionirskom tretmanu u Sjedinjenim Američkim Državama, a uprkos ovim lijekovima koje je dobivala, umrla je.

Njena majka, Kerry Okines, stavila je sinoć objavu na Facebook:”Moja bebica je otišla na bolje mjesto. Ona je uzela svoj posljednji udisaj na ovom svijetu u mojim rukama u 21.39…”

Zbog svog stanja, tinejdžerka iz Bexhilla (East Sussex, Velika Britanija) starila je osam puta brže nego što je to uobičajeno.



Izvor: doznajemo.com/A.N.

Najčitanije na portalu