Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

FANTASTIČNO: Evo kako smršati bez dijete - "Kako smršati a jesti normalno sve"

MRŠAVLJENJE po vašem izboru u nekoliko mjeseci - 7 osnovnih pravila za mršavljenje (skidanje kilograma)

Da bi smršavili (skinuli kilograme) nije vam potrebna posebna dijeta, kao niti neke posebne fizičke aktivnosti (iako su poželjne). Uz malo promjene životnih navika možete kroz nekoliko mjeseci izgubiti više kilograma.


1. Jedite obavezno tri puta na dan i nemojte preskakati doručak. Pokušajte jesti uvijek u isto vrijeme da bi se organizam (tijelo) priviknulo
2. Barem sat vremena na dan prošetajte (ako idete na posao automobilom a možete pješice tada šetajte)
3. Naučite se tokom dijete a i kasnije da u organizam unosite više voća i povrća
4. Pijte više tekućine (obavezno negazirano piće a najbolja je obična voda),
5. Izbacite kruh iz prehrane, ako baš ne možete tada jedite "pravi" crni kruh ili dvopek u malim količinama, pogotovo kada konzumirate ručak.
6. Za večeru jedite juhu bogatu povrćem, poželjno je jesti neku ribu barem jednom tjedno
7. Smanjite pržene obroke ili ih konzumirajte jednom tjedno
Vježbe u teretani (mršavljenje u teretani)

Vježbe u teretani (mršavljenje u teretani)

Za one koji žele vježbanjem u teretani skidati kilograme znojenjem evo kratkih i osnovnih uputa.

1. Pri dolasku u teretanu koristite prvih sat vremena vježbe koje utječu na razgibavanje mišića (ruke, noge, trbuh, leđa, prsa, ...) Tokom sat vremena ovih vježbi tijelo/mišići trošit će bjelančevine i ugljikohidrate a uz to gubiti kalorije. (pravite pauzu od 20 sec. između svake vježbe). Nemojte štedjeti da se oznojite, što više potrošite kalorija to bolje.
PIJTE DOSTA NEGAZIRANE VODE!

2. Nakon dobro odrađenih vježbi krenite na stazu za trčanje i uključite program za 15 minuta brzog hoda a potom 15 minuta trčanja da se dobro oznojite. PIJTE DOSTA NEGAZIRANE VODE!

3. Nakon staze za trčanje prijeđite na bicikl i 15-30 minuta aktivnom vožnjom dobro se oznojite.  PIJTE DOSTA NEGAZIRANE VODE!

Uočit ćete da ovim načinom i redoslijedom više se znojite u zadnja dva koraka. Zašto? Zato što u ta zadnja dva koraka organizam počinje topiti masne naslage u tijelu (salo) jer ste u prvih sat vremena potrošili ugljikohidrate i bjelančevine.
NIKADA nemojte po dolasku u teretanu odmah krenuti na stazu za trčanje.

Iskustvo žene koja je smršavila a nije drastično mijenjala prehranu

Ukratko sam napisao neka osnovna pravila prehrane kada želite smršaviti kao i nazive raznoraznih dijeta. No morate shvatiti jedno, bilo koju dijetu da koristite ako se ne kontrolirate nakon korištenja iste vraćate se na stari način života a time i mogućnost ponovnog povećanja kilograma.

Za pisanje ovog teksta potaknula me je prijateljica koja je vidno smršavila u kratkom roku. Ugledavši je nakon par mjeseci nisam vjerovao KAKO?. Tada mi je opisala sve što je radila tokom zadnjih 4 mjeseca. Evo ukratko

1. Doručak normalno u periodu između 7-8 sati ujutro. Obično što se našlo u hladnjaku bez iznimke, često jogurt.

2. Za ručak je totalno izbacila konzumaciju kruha i prženi krumpirići. Kuhala je kao i obično.
Jedino nedjeljom je ponekada konzumirala prženu hranu (neko meso sa krumpirima obavezno u pećnici pod folijom sa dosta svježeg povrća i to sa mješavinom vode i ulja, da se više kuha nego peče a na kraju skinuti foliju, izvaditi povrće i malo zapeći meso). Obavezno je konzumirala po mogućnosti svježu salatu.
Tokom dana između obroka pojela bi ponekada neko voće koje se našlo pri ruci

3. Večeru je drastično promijenila. Skoro svaki dan je konzumirala nekakvu vrstu juhe sa dosta povrća. Juhu koju je kuhala nedjeljom bila je u osnovi domaća juha sa dosta povrća i eventualno pilećeg ili purećeg mesa ali sa uklonjenim masnim dijelovima.

Naravno to je bila poveća količina kuhanja (velika posuda). Tako skuhanu juhu ostavila je u hladnjak i samo zakuhavala svaki dan (PON-SRI). Potom je opet skuhala domaću juhu i zakuhavala (ČET-SUB). Ponekada je jela samo kuhano meso iz juhe bez priloga.

U koliko se ponekada dogodilo da nema juhe konzumirala je čisto svježe povrće ili na brzinu prokuhano (samo da "voda baci ključ") ili neku ribu iz konzerve. Nikada nije jela iza 20,00 sati navečer. I tako u krug iz dana u dan.

Kaže da joj je u početku bilo teško jer je navečer želudac "kruljio" i imala je osjećaj gladi. No snagom volje taj osjećaj prebrodila je kroz tjedan dana. Kasnije je bilo sve normalno i bez problema, navikla se.

U roku od 4 mjeseca obim struka (stomaka) pao je sa 94 cm na 86 cm. Konfekcijski broj pao je sa 34 na 30.
Težinu je smanjila sa 79 kg na 67 kilograma. I sada te mjere održava istim načinom prehrane s malom razlikom u večeri, kada joj dođe želja za nekim posebnim obrokom.

Tada sam shvatio da je u pravo vrijeme godišnjeg (proljeće-ljeto) doba krenula u promjene svoje prehrane, jer je imala na izbor dosta svježeg povrća i voća.

Najčitanije na portalu