Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

BALKANSKA PRVAKINJA U BACANJU DISKA: Predstavljamo Eminu Konjić

Emina Konjić rođena je 24. septembra 1995. godine u Gračanici. Primat najbolje mlade bh. atletičarke u disciplinama bacanje kugle i diska drži već nekoliko sezona, a dobri rezultati nisu izostali ni ove godine.

Članica AK Doboj Istok iz Klokotnice na prve treninge išla je već sa deset godina. Kontinuitet postizanja dobrih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni, aktuelnu rekorderku naše zemlje uvrstio je i među standardne reprezentativke BiH u omladinskim kategorijama. Takođe, već drugu godinu zaredom je i u najužoj konkurenciji kandidatkinja za nagradu za najperspektivniju sportistkinju BiH.


U godini kojoj se bliži kraja mlada atletičarka postigla je niz dobrih rezultata, od kojih se izdvaja zlatna medalja u bacanju diska na Balkanskom prvenstvu za juniorke u turskom Denizliju. Nastupila je i na EP u italijanskoj Rieti, gdje je hitac kugle bio dovoljan za 18. poziciju. Bolji utisak ostavila je na timskoj smotri najboljih mladih atletičara Starog kontinenta, kada je u disciplini disk u Slovačkoj bila petoplasirana.

U istoj disciplini, kao i u bacanju kugle, osvajačica je i šampionskih titula na Prvenstvu BiH za juniorke u Sokocu. Iako još juniorka, nastupila je i na seniorskom prvenstvu BiH u Zenici i okitila se vicešampionskim naslovom u bacanju diska i kugle.

Svečana manifestacija 13. tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2013. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT-a biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday" s početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Predsjednik stručnog žirija je Dragan Marković, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucije. Snažnu podršku pruža i Ministartstvo civilnih poslova BiH.

Izvor: Nezavisne

Najčitanije na portalu