Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

HTJELA OPERISATI GRUDI: Pa sve krenulo po zlu... Tinejdžerka ne može da se kreće niti govori... FOTO + VIDEO

Linda Perez (19) iz Majamija prošle godine je imala plastičnu operaciju grudi. Nakon ugradnje silikona, ova tinejdžerka je dva mjeseca bila u komi, sada se jedva pokreće i može da izgovori samo nekoliko riječi. Ljekari za zadravstevno stanje ove mlade mame četvorogodišnjeg dječaka krive komplikacije koje su, kako tvrde, nastale prilikom Lindinog porođaja, prenosi "Blic.rs".


Lindi su ugrađeni silikoni u avgusta prošle godine u Majamiju u bolnici "The Coral Gables Cosmetic Center", a bolnicu je napustila tek nakon dva mjeseca koje je provela u komi.

Iako ljekari smatraju da se ova djevojka nikada neće oporaviti, njena majka Mariela Diaz ne gubi nadu.

 - I dalje se nadam jer je Linda živa i sa nama je -  rekla je Mariela za "The Miami Herald".

 - U depresiji je i plače. Ne može da hoda, uvijek kada razmišlja o tome šta joj se dogodilo, ona se rasplače - dodala je mama.

Linda je nakon operacije pretrpjela oštećenje mozga. Doktori su porodici saopštili da je tokom zahvata srce Linde Perez stalo i da su morali da je reanimiraju.

Plastični hirurzi smatraju da je operacija krenula naopako jer je ova djevojka od njih sakrila važne činjenice. Naime, prilikom porođaja i primanja anestezije prije nekoliko godina, Linda se suočila sa ozbiljnim zdravstvenim komplikacija.

Kako su istakli ljekari, da im je Linda to pomenula, oni ne bi uradili plastičnu operaciju. U razgovoru sa njima Linda im je samo pomenula da je godinama imala probleme sa povišenom temperaturom, ali da ih je uspješno riješila. Također im je naglasila da nije imala nikakve srčane smetnje i da je ostavila pušenje.

Roditelji Linde Perez namjeravaju da tuže ljekare. Oni će uskoro pokrenuti i postupak za dobijanje starateljstva nad Lindom i njenim sinom.

Dok se ne utvrde detalji operacije, svaki dan je veoma važan za Lindu. Njeno zdravstevno stanje se pogoršava, a ona je nakon operacije drastično smršala.

Istragom će se utvrditi šta je pošlo naopako. Doktor  Jacob Freiman, koji je operisao Lindu ima besprijekornu biografiju, dok je anesteziolog Mario Alberto Diaz ranije bio optužen za nelegalnu prodaju tableta protiv bolova na internetu.



Izvor: Avaz

Najčitanije na portalu