Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

ZABORAVITE SKUPE PREPARATE: Evo kako ćete jednostavno i brzo očistiti mrlje na tepihu...

Dolazak proljeća je znak i da je došlo vrijeme velikog pospremanja u stanu. A kad na red dođu tepisi, onda se često suočimo s mrljama koje nije lako ili uopće nije moguće ukloniti.

Zato donosimo nekoliko savjeta uz koje će taj posao biti obavljen puno lakše i puno uspješnije, i to bez skupih i otrovnih sredstava za čišćenje!


1. Mrlje od čaja ili kave

Vjerovala ili ne, mrlje od kave ili čaja mogu se ukloniti pivom. Sve što trebaš je utrljati malo pive u mrlju, pričekati minutu-dvije te proći suhim papirnatim ručnikom po njoj. Ponovi postupak po potrebi, sve dok mrlja ne bude potpuno uklonjena.

2. Mrlje od tinte

Korištenjem limunovog soka i vinskog praška za pecivo, možeš napraviti jednostavnu smjesu, kojom ćeš zatim prekriti mrlju. Ostavi da djeluje pet do deset minuta, a zatim ju isperi mokrom spužvom ili krpom.

3. Mrlje od crvenog vina

Ovakve mrlje možeš natopiti pjenom za brijanje, ostaviti da djeluje dvije minute, a zatim ju prijeći mokrom spužvom. Ponoviti po potrebi. Također, ovaj trik upalit će i kod mrlja od crvenog soka.

4. Mrlje od urina

Svim vlasnicima kućnih ljubimaca, ovo će biti savjet zlata vrijedan. Pomiješaj tri žlice bijelog octa, nekoliko kapi deterdženta za pranje posuđa i pola litre tople vode.

Umoči spužvu ili krpu u smjesu te nanesi na mrlju. Ostavi da djeluje nekoliko minuta te osuši suhom krpom. Nema potrebe za ispiranjem.

Izvor: doznajemo.com

Najčitanije na portalu