Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

15-GODIŠNJI DJEČAK UMRO U HAUSTORU: Ubila ga droga koju je legalno kupio u obližnjem…

Petnaestogodišnji dječak preminuo je sinoć u centru Zagreba. Kako se neslužbeno doznaje, pronađen je bez svijesti iza 16 sati u ulazu jedne zgrade u Petrinjskoj ulici, gdje je umro nakon što mu je pozlilo.

Patolozi u Zavodu za sudsku medicinu provest će obdukciju tijela preminulog 15-godišnjaka, u potrazi za uzrokom smrti.


Zasad postoji neslužbena informacija do koje je došao Tportal da je dječak je preminuo od konzumiranja aromatične mješavine sintetičkih sastojaka pod nazivom Galaxy.

Nakon nastave je s prijateljicama otišao do “smart shopa”, kupili su osvježivač zraka Galaxy, sušeno bilje koje je zapravo zamjena za aromatska ulja. Dječak je bilje smotao u cigaretu, zapalio je i preminuo na licu mjesta.

Ubrzo se požalio da mu je loše. Prijateljice su otišle po pomoć. Iako su se jako brzo vratile, dječaku više nije bilo pomoći.

– Nažalost, već je bio ljubičast – ispričala je jedna svjedokinja za portal 24sata.hr

Iako se Galaxy, kao i brojni drugi slični preparati, može legalno kupiti jer su deklarirani kao osvježivači zraka, soli za kupanje ili gnojivo za biljke, riječ je zapravo o jakoj sintetičkoj drogi čiji je učinak sličan onom THC-a, ali puno jači i s produljenim djelovanjem, što povećava opasnost od smrtnog ishoda zbog konzumiranja ovih supstanci.

Stručnjaci već neko vrijeme upozoravaju na ove droge, a na tržištu se iz godine u godinu pojavljuju nove, navodi Tportal.

Jutarnji.hr piše da se baš u dvorištu u kojem je dječak preminuo nalazi nekoliko kafića i – “smart shop”.

Izvor: doznajemo.com

Najčitanije na portalu