Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

KĆERKA KEMALA MONTENA SVE OTKRILA: Pogledajte ko je pokušao "dići velike para" od Kemine smrti…

Deset dana prije nego što je umro, legendarni sarajevski kantautor Kemal Monteno s oduševljenjem je govorio o svom velikom koncertu u zagrebačkoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, koji je bio zakazan za 31. mart.

Nakon njegove smrti Dražen Siriščević, direktor dvorane “Vatroslav Lisinski”, potvrdio je da je taj datum i dalje rezerviran za koncert, na kojem bi volio da se okupe svi Kemini prijatelji i kolege s estrade.


– Predložit ću tu ideju njegovoj porodici – kazao je tada Siriščević.

Iako još nema detaljnijih dogovora, inicijativu da se održi koncert “Jedne noći u decembru” pokrenuo je i estradni menadžer Dragan Hamović.

– U principu, to je naš plan, ali konkretniji dogovori znat će se tek za pet-šest dana. Zajedno s još jednim kolegom sagledavam situaciju i plan kako to realizirati. S obzirom na okolnosti koje su se desile, odlučili smo da koncert napravimo u spomen na Kemu sa svim njegovim saradnicima, u formatu u kojem bi oni pjevali njegove pjesme – kazao je Hamović.

Međutim, Montenova kćerka Adriana za “Dnevni avaz” izjavila je kako ništa ne zna o koncertu koji bi trebao biti održan u spomen na njenog oca.

– Niko nas još nije kontaktirao u vezi s tim. Naravno da je i nama želja da se održavaju koncerti u znak sjećanja na Kemala Montena, no smatram da ih ne treba raditi bilo ko. Tata jeste trebao nastupiti 31. marta i bilo bi super kada bi se takve svečanosti s njegovim prijateljima održavale širom regiona, ne samo u Zagrebu već i u Sarajevu, Beogradu…, ali da se to radi planski s porodicom i menadžerom, koji bi bili zaduženi za detalje – kazala je za “Dnevni avaz” Adriana Monteno.

Također ističe kako ne želi da neko na račun ovakvih manifestacija sebi pravi reklamu.

– Ovakvi koncerti rađeni su i ranije za neke druge pjevače, gdje porodica uopće nije ništa znala, pa onda događaji poprime potpuno drugi značaj – govori Adriana.

Izvor: doznajemo.com

Najčitanije na portalu