Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

NAKON ŠTO SU POČINILI ZLOČINE I JOŠ NISU KAŽNJENI: Haški zatvorenici naručivali sebi prostitutke u…

Na početku rada Haškog tribunala jedan od pritvorenika, čije ime nije objavljeno, naručivao je prostitutke i dovodio ih u sobu za intimne kontakte!

Ovo je u razgovoru za beogradske 'Vesti' kazao poznati advokat iz Beograda Miroslav Vasić, koji je branio optužene Srbe u Haagu, među kojima i Slavka Dokmanovića i Milu Mrkšića, optužene za ratni zločin na Ovčari.


Ovaj način “relaksacije” pritvorenika kojeg advokat Vasić nije želio imenovati, potrajao je sve dok u pritvorskoj jedinici u Scheveningenu nije postalo jasno da posjetiteljice nisu bile pritvorenikova supruga, zaručnica ili djevojka, pa su posjeti zabranjeni.

S druge strane, i advokati iz Srbije, Hrvatske i BiH također su se nastojali opustiti nakon napornih rasprava.

- Mi advokati smo se dobro upoznali tokom boravka u Hagu. Pravili bi jednom u dva mjeseca balkanske tulume u pubu. Došli bi i tužioci, osoblje i sekretarice. Tužioci se nisu mogli načuditi, govoreći da mi koji smo ratovali sada pjevamo iste pjesme - tvrdi u intervjuu advokat Vasić.

Osim u pubu u kojem su priređivali zabave, advokati s prostora bivše Jugoslavije okupljali su se i u restoranu koji je samo 200 metara od Haaškog tribunala otvorio advokat Mladena Naletilića Tute, te se tu uživali u balkanskim specijalitetima, otkriva advokat Vasić.

Izvor: Avaz

Najčitanije na portalu