Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

SEKS BEZ SEKSA: Holivudski trikovi koji čine da seksualne scene u filmovima izgledaju stvarno…

Holivudski glumci u scenama seksa uvijek izgledaju savršeno, a njihov seksualni čin u filmovima izgleda realistično. No, Hollywood je poznat po svojim vrhunskim tehnikama "lažiranja" svega pa i scena seksa. Otkrivamo vam tehnike koje koriste kako bi "seks" u filmovima bio vrhunski predstavljen.




1. Stidne dlake

Ono što je nekada bilo "in" i krasilo žensko tijelo jesu stidne dlake. U 1450-im godinama žene su ih obavezno morale imati, a ukoliko ih nije bilo dovoljno morale su ih lažirati praveći ih od perika. Prostitutke su ih najčešće koristile kako bi prikrile dokaze o seksualno prenosivim bolestima.

Iako je u 21. vijeku to "out", režiseri u filmovima zahtjevaju stidne dlake kako za žene tako i muškarce. Zbog toga se ponovo koriste perike. Jednu je čak nosila Kate Winslet i filmu "The Reader", a drugu je koristila Anne Hathway u filmu "Love and Other Drugs".

2. Skrivanje muških genitalija

Kako bi prikrili svoje genitalije tokom vrhunca seksualne scene, glumci često koriste takninu u obliku čarape kojom omotaju genitalije. Ponekad koriste i traku.

3. Donji veš boje kože

Iako vam se čini da su glumice nekad potpuno gole, to baš i nije tačno. Kako bi prikrile svoj spolni organ koriste donji veš boje mesa. Sa strane ga izrežu a naprijed ga zalijepe selotejp trakama. Kada kamerman snima iz pravog ugla gaćice su neprimjetne.


4. Prekrivanje bradavica

Tkanina za bradavice prvi put se pojavila 1920-ih godina, a nosile su je plesačice kabarea i burleske. No, danas ih koriste glumice kako bi prikrile bradavice, a ipak prikazale golu dojku iz profila. Koristila ih je Kate Mara u filmu "House of Cards", a kako to izgleda najbolje govori izraz lica glumca Kevina Spaceyja kada ih je pogledao.

5. Lopte za vježbanje

Prema navodima glumca, režisera i pisca Johna Turturroa, u filmu "Romance nad Cigarettes" Kate Winslet je sjedila na maloj lopti za vježbanje kada je simulirala seks s njim. Pred sami kraj scene ona je skliznula s lopte i sjela na njegovu muškost, ali podnio je to hrabro.

6. Protetske genitalije

U filmu "Love Actually" pojavljuju se dubleri koji "posuđuju" svoje tijelo za seksi scene, no u Hollywoodu se nerijetko koriste i umjetne genitalije. Upravo je takva vrsta dodataka korištena u seksi scenama filmova "Blue is the Warmest Color" i "Nymphomaniac".


7. Ulošci

U HBO seriji "Girls" ne manjka scena eksplicitnog seksa. No, u četvrtoj sezoni glumica Allison Williams morala je odglumiti vrlo neugodno scenu gdje je partner oralno zadovoljava s leđa. Kako bi to izveli kako treba, Williams je koristila uložak koji je zalijepila preko zadnjice i spolnog organa, a na njega je glumac Ebon Moss-Bachrach naslonio lice.


8. Ružina vodica i glicerin sprej

Kako bi scena seksa izgledala realna, odnosno da bi glumci izgledali kao da zaista uživaju, moraju biti mokri od znoja. U ovom slučaju, gornji dijelovi tijela glumaca naprskaju se ružinom vodicom i glicerin sprejom.

Izvor: Klix

Najčitanije na portalu