Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

SPECIJALAC SA FOTOGRAFIJE NA GODIŠNJICU PROTESTA: Pogledajte šta je poručio građanima BiH…

Elmir Kadić, specijalac MUP-a Kantona Sarajevo čija je fotografija prošle godine obišla cijeli svijet, sa kolegama se sprema za osiguravanje javnog reda i mira u slučaju obilježavanja godišnjice demonstracija 7. februara.


Na pitanje kako danas gleda na ova dešavanja i šta su ona donijela, odgovara: "Ogorčen sam na sve. Često sam s kolegama nakon svega komentarisao na tu temu i samo nam je drago da se nikome ništa ozbiljnije nije desilo. Ipak, jedan od naših povrijeđenih kolega još uvijek je na bolovanju, što znači da situacija nije nimalo laka".

I sam Kadić je na prošlogodišnjim nasilnim protestima teško povrijeđen nakon sukoba demonstranata sa policijom kod zgrade Vlade Kantona Sarajevo. Od udara kamenom oštećen mu je jednjak, nakon čega je teško disao. Naš fotograf ga je snimio dok je sjedio naslonjen na zgradu, a suza mu je klizila niz lice.

Nakon pet mjeseci Elmir se vratio na posao poručivši "raditi se mora". Njegov i status njegovih kolega nije se promijenio, a otkriva nam da nije naplatio ni novac od osiguranja.

Iako MUP KS do danas nije primio zvaničan zahtjev za održavanje javnog skupa, odnosno protestnog okupljanja, ove subote se očekuje okupljanje određenog broja građana na ulicama, te je policija u pripravnosti.

"Ne znam kako će biti, ali odobravam svaki mirni protest i iskazivanje nezadovoljstva. Protivim se paljenju, uništavanju imovine, vozila, nanošenju povreda...", istakao je Kadić, čovjek koji je cijeli radni vijek proveo u službi domovine. Nakon vojne uniforme prešao je u policijsku, a od 2005. godine je pripadnik Jedinice za specijalnu podršku MUP-a KS.

Izvor: Klix

Najčitanije na portalu