Ženski svijet
 zazene.blogspot.com
POČETNA        VIJESTI        LJUBAV I SEX        LJEPOTA I ZDRAVLJE        TRUDNOĆA        POSLOVNI KUTAK        MAGAZIN

Pljuvanje, polivanje, gađanje mlade: Najčudniji svadbeni običaji svijeta

Svi znaju za običaj bacanja i hvatanja bidermajera i za prvi ples , ali postoje neki običaji koji su specifični samo za određene zemlje i određene kulture . Negdje se kolju pilići , a negdje se vjenčava drvo banane. Ovo su neki od najčudnijih običaja na vjenčanjima diljem svijeta.


Ocrnjivanje MLADENACA: ŠKOTSKA

Mlada i mladoženja su posuti od glave do pete bilo kojom odvratnom supstancom koju njihovi prijatelji mogu uzmu u ruke . Kiselo mlijeko , pokvarena jaja , pokvareni kari, riblji umaci, blato, kobasice, sve odvratno što vam može pasti na pamet. Nakon toga, ljudi koji im žele sreću paradiraju okolo vičući što glasnije svoje želje. Ovisno od regije, nekad je sama mlada, a nekad sam mladoženja dio ovog običaja koji se obavlja pred samo vjenčanje.

RITUAL PLAKANJA KOD TUJIANACA: provinciji Sečuan, KINA

Trideset dana prije vjenčanja, mlada provodi po jedan sat dnevno plačući. Deset dana kasnije, u tom joj se pridružuje majka, a za deset dana i baba. Ovo kod njih predstavlja izražavanje radosti i duboke ljubavi.

POGLEDAJTE: Ritualni plač nevjeste:



 RITUAL PILEĆE JETRE : UNUTARNJA MONGOLIJA, KINA


Kako bi se odredio datum vjenčanja, mladi par mora nožem da raspori pile i danim se određuje prema izgledu pileće jetre. Ako jetra ne izgleda lijepo, moraju nastaviti s ubijanjem pilića sve dok ne nađu onu koja odgovara.

KUMBHA VIVAH: INDIJA

Kumbh Vivah protiv efekta Manglikovog Doše
Za Indijce koji su rođeni kao Manglici - što znači da im se Mars nalazi u prvoj, drugoj, četvrtoj, sedmoj, osmoj ili 12. kući Rašija (indijski astrološki znak za mjesec) - vjeruje se da su prokleti . Vjeruje se da Manglikov Doša negativno djeluje na bračni život, uzrokujući tenziju, a ponekad i preranu smrt jednog od partnera. Kako bi se prekinuo ovaj efekt, prije vjenčanja se izvodi Kumbh Vivah. Ovo je ili vjenčanje između Manglik i statue boginje Višnu ili između svete smokve i drveta banane.

ODLAGANJE ODLASKA U KUPATILO: INDONEZIJA/MALEZIJA

Nakon vjenčanja, mladi i mladoženji nije dozvoljeno koristiti kupatilo cijela tri dana. Ne mogu ni izlaziti iz kuće, da isprazne crijeva i uriniraju. Bračni par nadziru, a dozvoljeno im je minimalno hrane i pića. Ako se običaj ne ispoštuje, vjeruje se da će to donijeti lošu sreću paru, prekid braka, prijevaru ili smrt djece. Nakon tri dana, paru je dozvoljeno da se vrati normalnom životu i počne svoj ​​brak.

PLJUVANJE NA MLADU: MASAI, KENIJA

Kada se vjenčavaju u mašala, mladenkin otac pljuje na mladino lice i grudi kako bi joj na taj način poželio sreću. Ona zatim odlazi sa svojim mužem ne okrećući se, jer se plaši da se ne pretvori u kamen.

TRADICIJA LJUBLJENJA: ŠVEDSKA

Ako mladoženja iz bilo kojeg razloga napusti prostoriju, svim ostalim muškarcima na vjenčanju dozvoljeno je da poljube mladu. Isto vrijedi i za mladoženju i ženske zvanice ako mlada napusti prostoriju .

GAĐANJE MLADE : KINA

Jedna etnička manjina u Kini ima običaj prilikom kojeg mladoženja ispaljuje tri strijele ( bez vrhova ) u mladu . Nakon toga , on polomi te tri strijele tijekom ceremonije,  što znači da će se voljeti i živjeti jedno s drugim zauvijek.

BEZ SMEHA: KONGO

Na vjenčanja se gleda kao na vrlo ozbiljne događaju u ovom dijelu Afrike, pa kako bi sve prošlo u tom tonu, mladenci tijekom vjenčanja ne smiju se smiju, a nije im dozvoljeno da se osmjehnu ni kada se fotografiraju.

Izvor: žena.rs

Najčitanije na portalu